Ελληνικός
Αυτός που είναι γνωστό σήμερα ως Ελληνικός (και τούρκικος) καφές έχει τις ρίζες του στους λόφους της Αιθιοπίας. Οι Άραβες έμποροι του 15ου αιώνα τον έφεραν πίσω στις χώρες της Μέσης Ανατολής και μέχρι τον 16ο αιώνα, είχε φτάσει στη Δυτική Ευρώπη. Οι Τούρκοι εισήχθησαν στην κουλτούρα του καφέ γύρω στο 1550 και μέσα από την Οθωμανική κατοχή, αυτό το ρόφημα έφτασε και στην Ελλάδα λίγο αργότερα.
Στην Ελλάδα,το να παρασκευάσει κανείς ένα τέλειο δείγμα,αυτού,που ονομάζουμε ελληνικό καφέ,θεωρείται μια μορφή τέχνης,όπως το τσάι στην Ιαπωνία.Υπάρχουν πολλές και λεπτές διακρίσεις στον ελληνικό καφέ.
Ο καφές αυτός που παρασκευάζεται σε μπρίκι είναι ίσως ο πιο διάσημος καφές και ονομάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρισκόμαστε(αρμένικος, αραβικός, τούρκικος, κυπριακός, ελληνικός).
Στις χώρες της Μέσης ανατολής είναι διαδεδομένη η ανάμειξη του καφέ με κάρδαμο και άλλα αρωματικά.
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ "QUEEN’S”
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ "TOP CUP”
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ DECAFFEINATED &
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ : ΚΑΝΕΛΛΑ, ΜΑΣΤΙΧΑ, ΚΑΡΔΑΜΟ